Skip to main content

Over Sander

Ik ben een gepassioneerd muziekliefhebber en DJ for the sake of it. Wat niet betekent dat het mij allemaal niets kan schelen, integendeel. Hier geen, of zo min mogelijk verhalen over hoe goed ik ben, welke superboeking ik nu weer binnen heb, dat ik op het vetste festival draai. Hoewel het misschien verwacht wordt van een DJ, gaat het een beetje tegen mijn natuur in. Inhoud is belangrijk, niet de verhalen er om heen. Ieder feest moet zo gedraaid worden dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft.

Ik ben moeilijk in een hokje te plaatsen, omdat ik een soort wandelende muziekspons ben. Gretig, alert op de dansvloer met een enorme hang naar mooie overgangen tussen nummers (mixen), een logische opbouw en een natuurlijk verloop van de avond. Geen hak op de tak (ok, dat moet soms wel eens), maar bouwen totdat de vloer vol is en niet meer leeg raakt.

Ik was heel jong in het disco tijdperk. Via de eerste golf elektronische muziek begin jaren 80, heb ik de opkomst van de house en dance cultuur meegemaakt. Bewust: ik kocht wekelijks muziek en draaide op de eerste raves in Amsterdam. Ik groeide op in een buurt met veel dj's, deze jongens draaiden op dé grote studentenfeesten in die tijd. Je kan die vergelijken met de festivals van nu. Ik ging met ze mee en we werden vrienden. Het kon niet anders: ik móest DJ worden. Het overweldigende geluid, het licht, de extase en de energie van een dansvloer. Het maakt nog steeds diepe indruk op mij. Het is tot nu toe gelukt: wekelijks actief sinds 1995.

Clubs, vele, vaak lang lopende residenties, talloze bedrijfs- en privéfeesten, studentenfeesten, ongeveer alle poppodia in NL, festivals, gala's, natuurlijk de pleinen met koningsdagen, strandfeesten (woon dicht bij het strand), thema-avonden, afterparties, awardshows, incentives, premieres, maar ook het café op de hoek of het buitenland.Het is een hele lange en diverse lijst.

Mijn opdrachtgevers zijn dan ook zeer divers, maar hebben 1 overeenkomst, ze willen een goede party en zoeken iemand die naar ze luistert en clou heeft. Ik heb bijna elk scenario dat er bestaat op een feest al meegemaakt. Toch heeft iedere gig heeft zijn eigen approach nodig,en daar besteed ik (soms te veel) tijd aan. Noem het maatwerk. Dat ik heel veel muziek ken en in bezit heb én eigen apparatuur heb, werkt in mijn voordeel. Daarom ben ik flexibel en kan ik meestal iedereen bekoren. Jong, oud, liefhebbers maar ook mensen die niets met muziek hebben. Ze bestaan !